ManşetYazılar

Kürdü dövmek için fırsat kollayan Tayyip karşıtları

Kürdü dövmek için fırsat kollayan Tayyip karşıtları

Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Partisinin Kızılcahamam’daki kampın kapanış konuşmasında, “Biz üç parti olarak bu süreci sonuna kadar selametle götürmekte kararlıyız, bu süreçte AKP, MHP ve DEM Parti olarak birlikte hareket edeceğiz” dedi.

Bu söz üzerine DEM Partinin bu açıklamaya ilişkin ne diyeceğine dahi bakılmaksızın “vaayy DEM Parti Cumhur ittifakına katıldı, AKP-MHP-DEM İttifakı kuruldu” benzeri çokça söz söylendi çokça yazı paylaşıldı.

Bu güne kadar pratiği bilinen, söylemleri bilinen HDP – HDK – DEM parti ve öncesindeki Kürt Siyasi hareketine İNANMAYIP daha bu konuda ne diyeceği dahi beklenmeden TAYYİP ERDOĞAN’a İNANAN bu insanları hayretle ve şaşkınlıkla takip ettim.

Şunu bir kez daha gördüm ki bizim dost bildiğimiz ve bize dost gözüken kimi insanlar son yıllardaki hemen hemen her seçimde destek verdiğimiz, oy verdiğimiz, çalışma yaptığımız yapılar ve siyasetler bilindiği halde elllerinde sopayla HDP – DEM Parti ve Kürt siyaseti bir hata, eksik yapsa da şunları bir dövsek diye bekleyenler içindelermiş.

Bu insanların bir kez daha vicdansızca, insafsızca ellerinde sopayla Kürtleri ve onların dostları olan bizleri dövmek için beklediklerini gördüm.

Bu insanların yazdıkları ve söyledikleri her seferinde boşa düşse de bunlar inatla ve ısrarla ellerinde sopayla beklemeye devam ediyorlar.

İşin en ilginç tarafı bizi Tayyip Erdoğan’la ittifak yapmakla itham edenler bize değil ama Tayyip Erdoğan’a inanmayı tercih ediyorlar. Nasıl bir yaman çelişki içinde olduklarının farkına ne zaman varacaklar bilemiyorum.

Kürt siyasi hareketi pratiğinin tamamı sol – sosyalist yapılarla birlikte faşist anlayışlara karşı mücadele ile doludur. Parti olarak seçimlere girdiğinden bu tarafa Türkiye Sosyalist hareketinin partilerini meclise sokabilmek için kontenjan ayırdı.

Alevileri kendi inançsal kimliği ile temsil etmeleri için meclise sokan parti sadece HDP – DEM Parti oldu.

HDP 2015 den bu tarafa hep iktidara karşı muhalefetle ortaklaştı. 2013 – 2015 çözüm süreci varken, daha masa kuruluyken AKP’yi tek başına iktidardan eden parti HDP oldu.

2019 Yerel seçimleri, 2023 yerel seçimlerinde açıkça CHP başta olmak üzere muhalefete destek veren HDP – DEM Parti oldu.

2023 Genel seçimlerinde CHP’nin Genel Başkanına CHP’lilerden daha fazla oy veren HDP – DEM Partililer oldu.

Bu kadar gerçek yaşanmış olduğu halde bunları yok sayıp “siz AKP yandaşı oldunuz, koltuk değneği oldunuz, AKP’nin imdadına yetiştiniz, AKP ile Anayasa yapacaksınız” gibi sözlerle iftira atmak sadece ve sadece HDP – DEM Parti düşmanlığıdır ki o düşmanlığın alt yapısında Kürt’e bakış açısı vardır.

Ali Kenanoğlu

14 Temmuz 2025

 

Not:

Tülay Haşimoğulları açıklaması: https://youtu.be/Au_bRwUTqFQ?si=3Lyt6CI3MXLyvNgf 

Tuncer Bakırhan açıklamaları: https://t24.com.tr/haber/dem-parti-esbaskani-tuncer-bakirhan-dan-anayasa-ve-pazarlik-iddialari-icin-en-net-mesaj-muhalefet-kimligimizi-asla-kaybetmeyecegiz-chp-mutlaka-masada-olmali,1250641

 

 

akenanoglu

alikenanoglu.net
Başa dön tuşu